Pon - Ned: 08:00 - 20:00
Voćne sadnice .:ARGUS:. Voćni rasadnikVoćne sadnice .:ARGUS:. Voćni rasadnikVoćne sadnice .:ARGUS:. Voćni rasadnik
Pon-Ned: 08:00 – 20:00
sadniceargus@gmail.com
Kruševac, Srbija

Sadnice kaki jabuke

Japanska jabuka (Kaki)

Kaki je vrlo ukrasno drvo koje raste od 6 do 12 metara visine. Njegova lepa konusna kruna jednostavno dominira prostorom. Japanskoj jabuci Kaki se često daje prednost nad smokvom, šipkom i maslinom iz razloga što zimi može da izdrži niske temperature, čak i do minus 20 ° C. S druge strane, za dobar rast i plodnost kaki traži puno vlage iz zemlje i ne uspeva najbolje na peščanim tlima. Ako mu obezbedimo adekvatan položaj i redovno navodnjavanje u našim uslovima rasta može da doživi i do 100 godina. U Kini postoje stabla koja su stara i 500 godina. Jedina mana japanske jabuke, ako možemo tako da je nazovemo, je nešto viša cena sadnice u odnosu na druge voćene vrste.

Značaj plodova jabuka japanske jabuke

Plod se jede kada je u potpunosti zreo i mekan. Koristi se svež i sadrži obilje pektina. To je saharoza, ali u malim količinama zbog čega se kaki smatra dijetalnim voćem. Zrelo voće obiluje i  sa više vitamina C, P, B, kao i karoten (provitamin A), ok su u medicini, ovo sočno voće preporučuje za anemične ljude, osobe koje pate od čira, želuca, srca i niz drugih bolesti.

Jabuka Kaki dobro uspeva kako u južnom tako i u našem kontinentalnom delu. I kako cvetaju kasno (u maju) nema opasnosti od kasnih prolećnih mrazeva, što je, međutim, čest slučaj sa drugim voćnim vrstama. Jabuka Kaki je prilagodljiva za različite tipove tla i ne napadaju je štetočine ili bolesti, što znači da nema potrebe za prskanjem.

Spoj Estetike i Ukusa

Japanska jabuka: Delikatno voće sa bogatom tradicijom, očaravajućim ukusom i ispunjavajućim aromama.

Stručni saveti i konsultacije

Sorte japanske jabuke kaki

KAKI JABUKA – VANILIJA

Ova sorta Kaki jabuke je otporna na niske temperature i mrazeve. Plod je srednje krupan težine oko 180 grama. Slatkog je ukusa, sočna je i aromatična. Sazreva krajem oktobra.

KAKI JABUKA – TIPO

Sorta japanske jabuke Tipo spada u otpornije sorte. Proradja u 3. godini od datuma sadnje. Plod je srednje krupnoće. Boja ploda je crveno narandžasta, a ukus je aromatičan. Ova sorta japanske jabuke kao i sorta Vanilija su pogodne za naše terene.